Na Zamagurí dnes odvolali tretí stupeň povodňovej aktivity

14.08.2007 Kežmarok

Matiašovce/Spišská Stará Ves 14. augusta (TASR) - Starosta zamagurskej obce Matiašovce, ktorú od nedele trápili prívalové vody, odvolal dnes o 10. hodine najvyšší, tretí stupeň povodňovej aktivity.
\"Konečne prestalo pršať a od rána sa počasie výrazne zlepšilo. Zatiaľ platí druhý stupeň, ale ak počasie vydrží, predpokladám, že popoludní o 13. hodine budeme môcť zrušiť aj ten, \" uviedol Ján Galovič pre TASR.
Hasiči aj tejto noci odčerpávali vodu zo zatopených pivníc rodinných domov v miestnej časti Potok, ktorú záplavy postihli. Podľa starostu sa voda dostala do pivníc 16 domov. Nemalé škody spôsobila na obecnom majetku. Zničila miestnu komunikáciu v dĺžke asi 900 metrov, ktorá bude potrebovať rekonštrukciu.
Galovič dodal, že škody na obecnom majetku a majetku občanov by chceli zosumarizovať do konca týždňa.
Situácia sa zlepšila aj v meste Spišská Stará Ves, kde primátor Jozef Harabin dnes napoludnie vyhlásil zmenu tretieho stupňa povodňovej aktivity na druhý stupeň. \"Počasie je nevyspytateľné, takže zatiaľ sme v strehu, \" povedal.
Prívalová voda poškodila v Spišskej Starej Vsi mostné teleso a protipovodňové opatrenia v hornej časti mesta. \"Mali sme šťastie, že prestalo pršať, inak by boli škody vyššie. Pred pár týždňami sme vyčistili rigoly a kanalizačné zberače, čo nám taktiež pomohlo, \" uviedol pre TASR primátor. Dodal, že celkové škody by mali vyčísliť do konca týždňa.
 

Vyberte región